Slikanica vsebuje pozitivne stavke oz. afirmacije, ilustracije in prostor za risanje.Primerna je za otroke od 2 – 8 leta starosti. Kaj je afirmacija? Prav gotovo ni človeka, ki si v življenju ne bi želel več pozitivnih in ljubečih misli. Da bi bilo naših negativnih misli čim manj, si lahko pomagamo s pozitivnimi stavki oz. afirmacijami. Vsaka pozitivna trditev, v sedanjiku in v prvi osebi ednine,ki si jo izgovarjamo po tiho ali na glas, je afirmacija. Naša misel je energija in prav tako naše besede in dejanja. Mislimo pozitivno, govorimo ljubeče in delajmo dobro za vse ljudi. Lahko se imamo preprosto radi, prav takšni, kakrš nismo.

Trda vezava, 22,0 x 22,0, 28 strani.

AVTORIČIN ZAPIS OB IZIDU KNJIGE:
Rada se imam. Pa sploh vem, kaj to pomeni? Imeti rada sebe prav takšno, kot sem, pristno, golo, preplašeno, nasmejano, sramežljivo, žalostno, ljubečo ... Ja, prav takšno, z aknami, celulitom, košatimi lasmi, cvetočo kožo, lepimi nogami, polnimi prsmi ... Ja, prav takšna se imam rada. Vsaj poskušam imeti rada sebe in svoje prekrasno življenje.
Zakaj? Odločila sem se tako. Najpomembnejša lekcija se vedno začne v tebi. Ko sem tako raziskovala sebe in se lupila kot čebula, plast za plastjo, je z mene odpadala dolgoletna nesnaga negativnih prepričanj o sebi, ki se jih sploh nisem zavedala. Šele ko sem bila pripravljena videti in se pogledati s srcem, sem dojela, kaj vse sem skrivala v sebi.
Zanimivo je bilo spoznanje, da so bile vse to moje otroške travme. Kot otrok sem se zaznamovala, ker nisem razumela. Otrok ne razume, otrok se uči in vse uporabi kot svoj program za nadaljnje življenje. Če ne razume, se program vseeno naloži in shrani pod takrat za otroka nerazumljivo situacijo, dogodek, besede, dejanja skupaj z vso paleto čustev. V odraslem obdobju pa se potem iz nekega 'neznanega' razloga obnašamo kot otroci. Ali pa nas dejanje nekoga globoko prizadene in ne razumemo, zakaj, saj se ni zgodilo nič posebnega, da bi nas moralo tako boleti. Preprosto smo dejanje povezali s preteklim dogodkom iz otroštva in so takrat čustva, pripeta na podoben dogodek, pokukala na plano (seveda na nezavedni ravni, če nas še vedno boli). Prav zato tako boli in iz bolečine se vije reka solza. Prav te solze so zdravilne solze spoznanja, da se imaš lahko preprosto rad.
Tako preprosto je imeti se rad. Ne potrebuješ gurujev, duhovnih učiteljev in duhovnikov, samo vzemi si čas in se posveti sebi, vsak dan posebej. Vprašaj se: Kdo sem? Kaj si želim? In zakaj živim? Vsi se rodimo na ta svet, ker iščemo eno, edino in vesoljno LJUBEZEN.LJUBEZEN, ki sem jo našla v sebi, tako močno in žarečo, me je spodbudila, da sem spet začela polno živeti. Upati si resnično živeti. Brez strahu. Brez obsojanja. Brez omejevanja. In tako so nastale moje prve slikanice za otroke s pozitivno vsebino (afirmacijami). Za deklice z naslovom Rada se imam in za dečke Rad živim.
ZAKAJ PRAV AFIRMACIJE?Da otroci spoznajo, da se imajo lahko ne glede na to, kako se počutijo, kaj delajo in mislijo, preprosto radi. Za dečke je naslov izbral sedemletni Tilen, ko sem ga spraševala, kaj bi rekel podobnega kot deklice, ko rečejo: Rada se imam. Odgovoril mi je: Rad živim.

»Z otroci s posebnimi potrebami  smo lansko leto ob jutranjem vodenem sproščanju prebirali knjigo Rad živim. Hitro so jo sprejeli za svojo. Najprej so poslušali samo kak citat, ki je bil povezan z npr. prijatelji, šolo. Več niso zdržali.  Postopoma smo branje podaljševali in na koncu leta ob vsakem umirjanju prebrali celo knjigo. Otrokom je bila zelo všeč. Marsikdo si je polglasno citiral svoje najljubše verze, ko so prišli na vrsto. Učiteljice smo opazile, da se je dobro izkazala še posebej za tiste učence, ki imajo težave z izražanjem občutkov. Preko ponavljanja jim je knjiga približala različne razloge za veselje do življenja in hvaležnost.« Nika Košmelj, spec. pedagoginja, OŠ Jela Janežiča, Škofja Loka


»Zavod Odprto srce kot neprofitna organizacija deluje na področju svetovanja, izobraževanja in razvoja kreativnosti. Posebna pozornost je namenjena najmlajšim z izdajanjem knjig za spodbujanje razvoja. Takšni sta tudi predstavljeni dve, ki se bosta z afirmacijami, drobnimi pozitivnimi mislimi v rimanih oblikah, otrokom še posebno prikupili. V knjižici Rad živim spremljamo fantka, ki našteva razloge, zakaj rad živi, in sicer ker se ničesar ne boji, ker se sanjati uči, ker se vsak dan šole veseli,...V knjižici Rada se imam pa nas vodi deklica, ki se veseli, ker obleči se zna, ker se smeji in kakšno smešno stvar naredi....Slikanici, ki sta namenjeni predvsem otrokom med 2. in 8. letom starosti, s kratkimi pozitivnimi stavki odganjata negativne misli in otroke učita sprejeti se prav takšne, kot so. Knjigi dodatno obogatijo še pisane ilustracije Eve Zver in prazen prostor za ustvarjalno risanje, ki bo malčke spodbudil, da tudi sami v roke vzamejo barvice«. Vanja Jazbec, revija Bukla marec 2016

»Rada se imam....Prikupna slikanica sugestivno, v prvi osebi, pripoveduje, zakaj vse se ima otrok rad - rad ima svoje telo, nogice in rokice, čeprav so včasih nagajive, rad se ima, ker se igra, ker nariše risbico očku in mamici, ker obriše solzico sestrici, ker kdaj naredi kaj smešnega, ker čofota po lužah, pa tudi, kadar kdaj česa ne zna. Namen rimanega besedila je ustvarjanje pozitivnih informacij o sebi. Pomembno je, da si otrok ustvari o sebi pozitivno podobo in da se nauči, kako jo vsakodnevno utrjevati. Besedilo in ilustracije sta zato namerno preprosta - slikanico bodo razumeli že otroci od drugega leta dalje. Zaradi velikih tiskanih črk je primerna tudi za prve vaje v branju«. Mag. Maja Črepinšek, revija Moj malček marec 2016

»Rad živim....Slikanica v rimah nagovarja otroke od drugega leta dalje. Gre za naštevanje, zakaj vse otrok rad živi: ker se veseli vsakega dneva, ker se vsak dan nauči kaj novega, ker se ničesar ne boji, ker ga ni sram joka, ker ga ima mamica rada, ker se očka z njim igra....To so pozitivne afirmacije, ljubeče in spodbudne misli, ki bi si jih že otroci morali povedati čim večkrat, čim pogosteje. Sebi potiho in vsem drugim naglas. Pozitivno mišljenje osrečuje tistega, ki ima lepe misli, izrečene pozitivne misli pa tudi vse v okolici. Otroku zelo koristi, če ga naučimo, da afirmacije čim prej ponotranji! Slikanico je preprosto, toda učinkovito ilustrirala Eva Zver, na koncu pa je prostor tudi za otrokove risbe«.Mag. Maja Črepinšek, revija Moj malček marec 2016

Napišite mnenje

OPOMBA: HTML koda se ne prevaja!
    Slabo           Dobro

Rad živim

  • Avtor: Sanja Žontar
  • Šifra: Rad zivim
  • Razpoložljivost: Na zalogi
  • 14.88€

  • Brez DDV: 14.88€