MOČ ZVOKA

MOČ ZVOKA

ZAKAJ JE ZVOK, GLASBA OZ. FREKVENCA POMEMBNA ZA NAS?

Na začetku je bila BESEDA, beseda je ZVOK in zvok je VSE KAR JE.

Kaj je zvok?

Zvok lahko razumemo kot zvočne vibracije oz. val. Valovno dolžino zvočnih valov merimo s številom nihajev v sekundi. To je frekvenca nihanja, merjena v hercih (Hz). Človeško uho navadno sliši od 20 Hz do 20.000 Hz, frekvence pod 20 Hz se imenuje infrazvok (zaznavajo ga sloni, aligatorji, žirafe, tigri, nosorogi in povodni konji), frekvence nad 20.000 Hz pa ultrazvok (zaznavajo ga mačke, miši, netopirji, delfini in beluge).

 

Zvok ne potuje samo po zraku, temveč še bolj učinkoviteje preko drugih materialov, kot so npr. voda, les, kovina… Zvok preko vode potuje hitreje in z večjo silo kot skozi zrak.

Zakaj je to pomembno za nas?

Če pogledamo kemično sestavo človeka, kjer je 75% vode, nas ne preseneča, da zvok skozi nas potuje ves čas, kadarkoli in kjerkoli.

Zvok vpliva  na praktično vse celice v našem organizmu, ker vsebujejo vodo. V našem telesu je kar tri četrtine vode in zvok najbolj blagodejno vpliva prav na vodo, o čem prepričljivo govori knjiga japonskega zdravilca Masarua Emota »Sporočilo vode«. Japonec Masaru Emoto je diplomiral s področja humanistike, leta 1992 pa je dobil naziv doktorja alternativne medicine. Že zgodaj se je posvetil raziskovanju skrivnosti vode po vsem svetu. V dvajsetletnem raziskovalnem delu je dokazal, da je voda sposobna shranjevati ne samo informacije, ampak tudi čustva in zavest. Prvi na svetu je odkril metodo, ki mu je omogočila fotografiranje zamrznjenih kristalov vode. Njegove fotografije dokazujejo, da celice v telesu sprejemajo vibracije zvoka in da različne frekvence zvoka različno vplivajo na njihovo spremembo.

Vpliv vibracije zvoka oz. frekvence na človeško telo?

Frekvence potujejo skozi našo kožo, organe, tkivo, vse do samih celic. Organizem se odzove na frekvence, ki lahko zagotavljajo osnovo za izboljšanje zdravja in harmonijo našega telesa, uma in čustev, ali pa rušijo ravnovesje v našem telesu in negativno vplivajo na nas.

Naše telo ima različne frekvence in prav vsak organ ima svojo frekvenco. Organi pa so povezani z določeno čakro, ki prav tako vibrira z določeno frekvenco. Poznamo 7 osnovnih čaker, čeprav je čaker v telesu veliko več. Čakre ali energetski centri izgledajo kot vrtinci energije, ki se, če je človek zdrav, z določeno  hitrostjo vrtijo v smeri urinega kazalca. Osnovna naloga čaker je, da vsrkajo energijo iz okolice ter z njo oskrbujejo vse telesne organe, pa tudi subtilnejša področja našega življenja.

Čakre so povezana z osnovnimi glasbenimi lestvicami in vsaka ima svoj zvok in barvo:

Ključ C, Rdeča barva

Osnovna čakra, Glas LAM


Ključ D, Oranžna barva

Sakralna čakra, Glas VAM


Ključ E, Rumena barva

Čakra solarnega pleksusa, Glas RAM

Ključ F, Zelena barva

Srčna čakra, Glas YAM

Ključ G, Modra barva

Grlena čakra, Glas HAM

Ključ A, Indigo barva

Tretje oko, Glas OM

Ključ B, Vijolična barva

Kronska čakra, Glas AUM

Čakre prav tako vplivajo na meridiane in so povezane z našimi čustvi.

Kaj za nas pomeni, »če višamo osebno frekvenco«?

»Če želite,da bi našli skrivnosti vesolja, mislite v smislu energije, frekvence in vibracije.« Nikola Tesla

Če si človeka predstavljate kot skupek različnih frekvenc oz. vibracij energije, potem višanje osebne frekvence pomeni, da človek širi svojo zavest. Višja kot je vaša frekvenca, lažje živite in si uresničujete vaše želje in sanje ter višja je vaša zavest, da lažje vidite resnico sebe, drugih ljudi in sveta v katerem živite. Visoka zavest nam odstira tančico »programiranja«, da lažje vidimo resnico.

Če si predstavljate nižje frekvence kot goste težke energije negativnih misli, čustev in dejanj, potem so visoke frekvence ravno obratno.

Frekvenco občutimo kot višino tona. Valove z visoko frekvenco slišimo kot visoko višino tona, zračne valove z nizko frekvenco pa podobno slišimo kot nizko višino tona.

Določena frekvenca, posamezen ton v lestvici resonira z določenim elementom (voda, zemlja, ogenj, zrak, eter) in z njimi povezano čakro, meridiani in pripadajočimi organi, čustvi in s pripadajočim področjem življenja. Z ustrezno uporabo tonov in frekvenc lahko usklajujemo in uravnotežimo delovanje posamezne čakre, zdravimo notranje organe in izboljšamo posamezna življenjska področja.

 

S poslušanjem »dobrih« frekvenc, lahko s pomočjo resonance pomagate sebi, da od vas odpade vse kar je »slabih« frekvenc (negativna čustva, misli, dejanja).

Visoke frekvence so hitre, svetle, lahke in kratke, nizke frekvence pa so počasne, temne, goste in dolge. Logično je, da na visokih frekvencah hitro in z lahkoto dostopate do informacij iz »polja« oz. »božanske matrike« oz. »zavesti«, (kakorkoli temu rečete vi) in tako živite svojo poslanstvo na tem planetu, pri nizkih frekvencah pa ravno nasprotno.

Kaj je resonanca?

Najpomembnejše načelo zvoka je RESONANCA – sposobnost vibracije energije, da se prek nihajnih valov širi na druga telesa, v katerih sproži podobno vibracijo energije. Vsak objekt (tudi človek) ima svojo resonančno frekvenco.

Vsaka celica v našem telesu je zvočni resonator, saj se lahko odzove na kateri koli zvok zunaj telesa. Na zvočne vibracije energije se odzivajo tudi telesni sistemi ter čustvena, mentalna in duhovna stanja zavesti.

Ločimo dve resonanci, prosto in vsiljeno. Prosta resonanca vibrira tedaj, ko pride v stik s frekvenco, ki se natančno ujema z njegovo lastno frekvenco. Vsiljena resonanca se pojavi, ko prvi vir vibracije izzove vibracije v drugem objektu, četudi nimata skupne frekvence, s tem lahko vibracije enega objekta spremenijo vibracijo drugega.

Ko zvoki (tudi neslišne vibracije energije, saj ljudje slišimo zelo majhen razpon zvočne vibracije) dosežejo naše telo, ima resonanca lahko na nas dober ali pa škodljiv učinek.

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste v družbi neke osebe počutil slabo? Ali pa ste šli s prijateljem na kavo in ste bili po tem utrujeni in izmučeni, namesto sproščeni?

Tudi ljudje imajo podoben vpliv na nas kot glasba oz. zvok. Ko smo v stiku z drugo osebo, pride do izmenjave energijskih vibracij oz. frekvenc. Če imate zgoraj opisano izkušnjo z ljudmi, pomeni, da ste bili prejemniki vsiljene resonance. Enostavno povedano, srečali sta se dve različni frekvenci, in ker je bila frekvenca vašega prijatelja ali prijateljice močnejša, se je na silo prenesla tudi na vas. Zato je tako pomembno, s katerimi ljudmi se družite. Izbira je vedno vaša.

Kaj pa dobra stran resonance?

Kadar ste v družbi ljudi, ki so srečni, pozitivni, optimistični, nasmejani in se zavedajo sebe in sveta v katerem živijo, pa ste prav tako prejemnik vsiljene resonance. S tem vam vsiljena resonanca viša vašo vibracijo energije oz. frekvenco. Po navadi, kadar odidete iz takšnega srečanja dobite še več energije, optimizma in veselja ter se počutite fantastično.

Lahko se tudi dogodi, da prosto resonirate, kar pomeni, da ste se z nekom tako ujeli, ker sta oba na podobnih frekvencah. Saj takrat tudi rečemo – sva na isti valovni, ali isti frekvenci!

Zaključim lahko le z BESEDO, prav tako kot sem začela.

Objem,

Sanja