DR. JOE DISPENZA 1. DEL

DR. JOE DISPENZA

Obstaja inteligenca, ki nam daje življenje. To je ista inteligenca, ki vam daje vaš utrip srca, da prebavljate hrano in organizira na 1.000 procesov, kemičnih reakcij v vašem telesu, v vsaki vaši celici, vsako sekundo, vsako sekundo izgubite na 10 milijonov celic in dobite 10 milijonov novih celic. Gre za inteligenco, ki je vaš um, vendar je veliko večja kot vaš um, gre za inteligenco, ki je vaša volja, vendar je veliko večja kot vaša volja in gre za inteligenco, ki ljubi življenje, vendar ljubi življenje veliko bolj kot smo mi sposobni ljubiti svoje življenje.

Moramo se fokusirati na to, kar želimo doseči in ne na to, kar ne želimo, da se nam dogaja.. Ampak problem nastane, da ko smo mi v konstantni drami, travmi, katastrofi, nesreči, bolečini smo v stresu, za to poskrbijo stresni hormoni, vendar ko živimo v stresu smo na programu preživetja. Zato se vedno pripravljamo na slabe stvari v življenju (kaj pa če se mi pokvari avto, že tako nimam denarja, kaj pa če me žena zapusti, kaj pa če ne bom naredil norme v službi,…), zaradi strahu po preživetju.

Bolj ko trenirate prisotnost v sedanjem trenutku in fokusirate misli v to kar vi želite, bolje vam bo. Potem ko boste spoznali, da ta način delovanja deluje boste nadaljevali z fokusom misli na vaše želje še z večjo strastjo, kar pa bo pospešilo vaš proces, zaradi pozitivnih občutkov v telesu.

Kaj je meditacija?

Vaša čutila (vid, sluh, vonj, dotik, okus) vas vklopijo v zun. svet. Če vsak dan počnete enake stvari (navada), potem delujete iz vašega programa, vaše podzavesti, to so vaše pretekle izkušnje. Tako vam vaš zun. svet povzroča enake misli, izkušnje in čustva, glede na to kar z vašimi 5 čutili zaznavate v enakem okolju, ker gre za navado. Dokler mislite enako kot se dogaja v vašem zun. svetu, ustvarjate enako realnost. Da se lahko spremenite morate imeti veliko vizijo, velik cilj, veliko željo, da lahko vidite izven okvirjem vašega trenutnega zun. sveta. 95% vaših misli do vašega 35 leta že deluje iz vašega programa, podzavestnih prepričanja, vaših preteklih življenjskih izkušenj. Tako telo postane pogojeno iz uma, ker delate non stop enako. Če se želite spremeniti, morate biti večji od vašega telesa in uma. Ko se hočete spremeniti vam telo povzroča neugodje, lahko celo bolečino, to je razlog, ker se telo istoveti z vašim umom, zato ko začnete spreminjati um se telo upira z neugodnimi občutki in celo bolečino. Če lahko sebe spremenite samo z mislimi, potem je logično, da morate odklopiti telo od uma. To lahko naredite v meditaciji, tako da se odklopite od zun. sveta (zaprete oči, poslušate nežno glasbo) in pozabite na čas, ter ste v sedanjem trenutku. To je meditacija. Meditacija je, da greste iz vašega razmišljajočega (analitičnega, zavestnega) uma, da omejite vplive zun. sveta, telesa in časa. Tako vaše misli in vaš not. Svet postanejo bolj resnične kot vse v zun. svetu.

Če postanete zavestni o tem, kaj mislite, kaj čutite in kaj delate, niste več vaš program ampak zavest. Postanete zavest, ki opazuje svoj program. In bolj kot ste zavestni v vašem nezavestnem stanju, bolj boste zavestni v vašem življenju. Če sedite v meditaciji in reprogramirate um, vam bodo nove misli postale bolj poznane oz. navada. In prav tako je s čustvi, če boste z mislimi vzpodbudili čustva, ki bodo vzpodbudna kot so odpiranje srca, hvaležnost, veselje, cenjenje, sočutje in ljubezen, vam bodo tudi ta čustva postala bolj domača, poznana in bodo postala vaša navada, ter jih boste lažje občutili, tudi ko ne boste v meditaciji. Čustva spreminjajo vaše gene tako kot misli. Če naredite vaš not. Svet bolj poznan se lahko spremenite. Kadar živite v zun. svetu so vaši možgani v Beta stanju, to je vaš vsak dan, v tem stanju je vaš zun. svet bolj resničen kot not. Svet. Če zaprete oči, se valovi možganov upočasnijo in ustvarite Alfa valove. Takrat ste bolj pozorni na svoj not. Svet, svet domišljije. Če se še bolj sprostite, padete v Theta stanje, takrat telo zaspi in um je buden – dejansko gre za stanje hipnoze. V tem stanju pa najlažje reprogramirate um.

Tehnike upočasnjevanja vašega analitičnega ali zavestnega uma, so idealne za reprogramiranje. Ena izmed tehnik je ko se osredotočite na nič, na prazen prostor za očmi, na velik črn prostor za očmi. Tako um začne delovati usklajeno, organizirano in upočasnjeno. Trenirajte to, da dobite svojo lastno izkušnjo.

S meditacijo spoznate svoj not. svet oz. sebe. Tako izklopite poleg zun. sveta, ker zaprete oči tudi telo - čustva in pozabite na čas, ste v sedanjem trenutku. Tako ločite telo od uma. In ste v trenutku in zavestni. Zavestni postanete kaj občutite, mislite in delate. Zavest opazuje program. Vi ste ta zavest.

ČE HOČETE SPREMENITI ŽIVLJENJE MORATE SPREMENITI TO KAR MISLITE, TO KAT POČNETE IN TO KAR ČUTITE. S tem boste avtomatično spremenili svoje nevronske povezave v možganih, z vsako novo mislijo, izbiro, obnašanjem, izkušnjo, akcijo, dejanjem, čustvom, enostavno povedano s treningom misli in srca, s treningom zavestnega ustvarjanja iz src,  boste dosegli svoje sanje.

Transformacija se mora zgoditi v telesu (čustva, občutki), umu in dejanjih (aktivnostih).

Vaša osebnost ustvarja vašo osebno realnost. Vaša osebnost je sestavljena iz tega, kar mislite, delate in čutite. Jaz kot Sanja ustvarjam svoje življenje. Če Sanja hoče ustvariti svoje novo življenje, mora spremeniti, 3 stvari:

-          Kaj je razmišljala – misli in programi oz. prepričanja (misliti s celo glavo, tehnike kontrole in reprogramiranja  uma)-um

-          kaj je čutila – občutki in čustva (občutenje, odpuščanje, sprejemanje ter poslušanje lastne intuicije)-telo

-          kaj je delala – trening in akcija (trening vsak dan in aktivnosti, naproti vašemu cilju, željam in sanjam)-aktivnosti

Kmalu boste videli spremembe v vašem življenju.

MOČ MISLI ZA ČUDEŽNO OZDRAVLJENJE

OD RAZMIŠLJANJA-DEJANJA-OBSTAJANJA (THINKING-DOING-BEING)

Nobelova nagrajenka Lori Kandall je dokazala, da vsakič ko se naučite nekaj novega ustvarite nove sinaptične povezave v možganih, vendar če tega ne ponavljate se v parih urah ali dnevu te povezave ugasnejo oz. razpadejo. Če to pogledate kako deluje pri vas, to pomeni, da ko se naučite nekaj novega in to začnete uporabljati, se spremeni vaše obnašanje oz. vaša izkušnja. Vseh 5 občutkov(vid, sluh, vonj,..) vas povezuje z zun. svetom. Vsi podatki iz zun. sveta pridejo do možganov in ustvarijo, da se nevroni organizirajo v mreže in vzorce, drugi del možganov pa to naredi kemično, kar predstavlja občutek v telesu ali čustvo. Ko berete knjigo kako biti bolj uspešen, boljši starš,….se vse shrani v intelektualni del neokorteksa, ko pa vi začnete uporabljati te informacije, se vaše obnašanje uskladi z nameni in so vaša dejanja enaka vašim mislim. Kadar uskladite um in telo imate drugačne izkušnje in tako čutite, da ste uspešni, da ste boljši starš,… Tako začnete učiti telo kemično, da um začne slediti telesu. Znanje je za um, izkušnje za telo. Ni pa dovolj, da to naredite enkrat, ampak morate ponavljati non stop. Ko uporabljate vaša znanja, se uskladi telo in um, in za vas postane to avtomatično, in vam o tem ni več treba razmišljati. To delate podzavestno.

Znanje-izkušnje-modrost

Razmišljanje-delanje-obstoj

KAKO SE ZNEBITI STARIH NAVAD IN NA NOVO USTVARITI SINAPSE V MOŽGANIH

Ko se nekaj novega naučite, je potrebno to začeti uporabljati vsak dan. Tako se počutimo bolje, na ta način učimo telo, da razume, kaj se je um naučil.Tako postane to vaša navada, ker ste tolikokrat ponovili. Telo in um se uskladita.

KAKO VAŠA OSEBNOST USTVARJA VAŠO REALNOST?

Večina ljudi čaka, da se jim v življenju zgodi nekaj slabega, smrti, bolezni, izguba službe,….Nova znanost pa vam omogoča, da to razumete in začnete prej delovati v tej smeri, da spremenite svoje življenje. Morate vedeti, da imate vi v rokah vso moč nad vašim življenjem. Ugotovili so, da če znanje uporabite vsakodnevno vam spremeni življenje. Vaše misli ustvarjajo vaše življenje, ker vsak dan razmišljate enake misli (95%). Enake misli vodijo v enake odločitve, enake odločitve v enako obnašanje, enako obnašanje v enake izkušnje, enake izkušnje v enaka čustva, enaka čustva pa zopet nazaj v enake misli.

MISLI-DEJANJA-ČUSTVA=VAŠA OSEBNOST

Postati morate zavestni, kaj razmišljate, da spremenite svojo osebnost in s tem vaše življenje. Poglejte vaša čustva, ki vas vežejo na vaše pretekle izkušnje in se odločite ali jih želite v prihodnosti. Navada je avtomatičen ponavljajoč nezavedni vzorec misli, obnašanj in čustev. Navada pomeni, da ste nekaj naredili tolikokrat, da to počnete nezavedno avtomatično, tako da telo zna to delati in tudi um. Če mislite 95% enakih misli kot prejšnji dan, demonstrirate enako obnašanje 95%, in čutite enaka čustva 95% kot prejšnji dan. Čez čas začnete uporabljati enake možganske poti, v enakem zaporedju, vzorcih in kombinacijah. Če mislite enake misli, ki vodijo v enake odločitve in čustva, ustvarite v možganih enak vzorec. Tako do vašega 35 leta ustvarite nezavedne vzorce kot računalniški program, ki se jih ne zavedate in tako živite v nezavedanju. Vsakič ko pa se naučite nekaj novega ustvarite v možganih nove vzorce. In ko to ustvarite spremenite vaše misli in o tem začnete razmišljati. Lahko bi rekli, da nove misli vodijo v nove izbire, nove izbire vodijo v nova obnašanja, nova obnašanja v nove izkušnje, nove izkušnje v nova čustva in nova čustva v nove misli. PROCES SPREMEMBE ZAHTEVA, DA POSTANETE ZAVESTNI SVOJEGA PODZAVESTNEGA PROGRAMA OZ. SEBE.

Npr. nezavedno postanete odvisni od čustev trpljenja, in mislite enake misli, imate enako obnašanje in non stop se pritožujete, obtožujete in iščete izgovore zase. Čustva trpljenja vodijo v krivdo in slabo počutje, nočete več vstati iz postelje in sploh kaj narediti. In naenkrat postanete zavestni, da tako delujete in da vam to škodi. In se odločite, da se boste spremenili, da boste začeli razmišljati drugače, delati drugače in čutiti drugače.

Prvi dve uri ali dva dni je vse o.k., ampak ne pozabite, da ste naučili telo, da deluje v trpljenju. In čuti slabo počutje. In ko začnete prekinjati te vzorce v možganih, ker začnete delovati drugače, začne telo pošiljati v možgane ukaze kot npr. zakaj ne bi začel jutri s temi spremembami?, ne počutim se dobro in telo se mi upira, to ni zame!, to je od mame krivda, da sem taka!,nikoli se ne bom spremenila, je pretežko zame!.....To vam govori telo, ki išče enake vzorce v možganih, ki jih pozna, ker se takrat ko pozna vzorce dobro počuti. V trenutku ko se odločite, da boste drugače mislili, delali in čutili, vam bo neugodno, nepoznano in nepredvidljivo. Takoj ko boste zaznali, da se počutite neugodno ste na poti sprememb. Vendar večina ljudi, kadar se počuti neugodno in nepoznano se vrne nazaj na stara pota, ker jim je to poznano in se telo tako počuti dobro, zato se ne spremenijo.

Vse nepoznano in neugodno je perfekten prostor za vašo novo kreacijo oz. spremembo življenja.

NEPOZNANO IN NEUGODNO VAM MORA POSTATI POZNANO IN UGODNO.

Najbolje je, da predvidite vašo prihodnost v nepoznanem. Katere misli hočem, katera čustva hočem in katera obnašanja hočem? Zaprete oči in začnete vizualizirati kaj hočete z vašo domišljijo, tako vidite svojo prihodnost, kako se boste obnašali in kaj boste čutili in mislili. Na ta način boste možganom sporočili, da želite živeti v prihodnosti in ne več v preteklosti.

Vprašajte se kako želite živeti in to začutite v telesu. Vprašajte se kako lahko danes živim, kako bi se rad počutil, kako bi ta prihodnost izgledala sedaj in to začutite. Npr. v telo pripeljite občutke kako bi bilo, če bi bili bogati, bili v idealni vezi za vas, vidite se zdravi v tem trenutku ZDAJ. Sedaj vaše telo in podzavestni um ne ločita ali je to sedaj resnično ali izmišljeno, zato lahko tako ustvarite takšno prihodnost. Ker telo in um ne vesta, da to ni vaša resnica.

Ali lahko verjamete v prihodnost, ki je ne morete videti, čutiti, izkusiti, ker se še ni zgodila?

Zadnje raziskave v nevroznanosti pravijo, da lahko spremenite možgane samo s tem ko razmišljate drugače. Zamislite si, da lahko svoje telo in podzavestni um prepričate, da nekaj obstaja, čeprav je v tem trenutku še neresnično oz. izmišljeno. Svoj um in telo lahko prepričate, da že živite v tej prihodnosti, ki jo želite. Vaši možgani in telo bo z novim načinom mišljenja, čutenja za vas ustvarilo lepšo prihodnost, ker boste sami verjeli, da živite v tej prihodnosti SEDAJ. Vse povezave v možganih in čutenje v telesu se bo spremenilo in vam pomagalo kreirati vašo novo realnost. To je trenutek kjer se lahko sprostite. Saj vas bodo te izkušnje za novo življenje poiskale same in bodo prišle na način, ki ste ga najmanj pričakovali. In vas bodo prepričale, da spremembe, ki ste jih naredili v svojem not. Svetu postajajo resničnost v zun. svetu. In tako boste ugotovili, da imate ogromno osebno moč, da življenje živite kot želite. Proces spremembe zahteva, da pozabite kar ste se naučili in se učite nove stvari, spremenite sebe in ustvarite novega sebe, nove misli, nova čustva, premaknite se iz preteklosti v prihodnost. Ljudje so dojeli, da je to edini način novega življenja na zemlji.

VAJA

Napišite dva načina obnašanja, ki jih pri sebi nočete več. Napišite dve misli, ki jih ne želite več. Postanite zavestni, da tega kar ste napisali, ne boste več počeli, poglejte še čustva, ki so vezana na te misli in obnašanje in jih sprostite.

Vsak dan se morate prebuditi in vstati iz postelje kot nov človek, počutiti se morate drugače. To pomeni, da ne morete čakati na zdravje, da se boste počutili zdravi, da boste zdravi se morate počutiti zdravi, morate se počutiti bogati, da boste bogati, morate se počutiti ljubljeni, da boste ljubljeni.

VAJA

Vprašajte se zjutraj preden vstanete iz postelje, kaj je moj ideal, kar bi danes rad bil, doživel, misli, čutil? In šele potem vstanite iz postelje.

Pa srečno.

Objem,

Sanja