DR. BRUCE LIPTON

Vsaka misel ima svojo vibracijo. In vsaka pozitivna misel (beseda) ima pozitivno vibracijo, ki vpliva na nas. Gre za placebo efekt.

Kaj je placebo efekt? To je pozitivno razmišljanje oz. prepričanje, da me bo nekaj v kar verjamem pozdravilo in vas tudi resnično pozdravi.

Kaj pa negativno razmišljanje oz. prepričanje? Ljudje o tem ne govorijo. Medicinska znanost temu pravi no cebo efekt. Pozitivno in negativno razmišljanje imata enako moč.

Kaj je razlika? Placeba efekt me pozdravi. No cebo efekt me ubije.

Psihologija je potrdila, da v glavi vrtite pretežno slabe misli (70%-80% časa), tako sami sebe sabotirate. Dr. Bruce Lipton pionir nove biologije je mednarodno priznan vodilni glas povezovanja znanosti in duhovnosti. Dokazal je, da OKOLJE vpliva na gene in zdravje celic. Nismo žrtve svojih genov.

Kaj to pomeni? Okolje v telesu predstavlja kemična sestava krvi. Kemična sestava krvi je tista, ki vpliva na celice. Možgani kontrolirajo kemično sestavo krvi. V kri se sprošča tista sestava kemije, ki jo ustvarjamo s svojimi lastnimi mislimi.

V šoli so nas naučili, da geni kontrolirajo naše življenje in da je naše življenje že v naprej določeno z genetiko. S tem so nam vsadili prepričanje, da nimamo vpliva na naše življenje. In če nimamo vpliva na naše življenje postanemo žrtve. Zakaj? Zato, ker nimamo vpliva na to kakšne gene bomo dobili, genov ne moreš spremeniti ali zamenjati, npr. če je v družini prisoten rak kot bolezen, potem mislimo, da lahko zbolimo tudi sami. To pa je sistem našega prepričanja, da nas geni kontrolirajo. Znanost je ugotovila, da je manj kot 1% gensko pogojenih bolezni. Ostalih 99% pa predstavlja naš način življenja oz. okolje.

NAŠA PREPRIČANJA O SAMEM SEBI IN NAŠI VLOGI NA TEM SVETU SO NEDVOMNO NAJVEČJI DEJAVNIK USPEHA V ŽIVLJENJU OZ. DOSEGANJU CILJEV.

In samo mi sami lahko spremenimo okolje in svoje prepričanje. Iz prepričanja, da smo žrtve, ki nimajo vpliva na svoje življenje, spremenimo prepričanje, da smo lahko gospodarji svojih misli in s tem svojega življenja.

NAŠO USODO KROJIJO NAŠA PREPRIČANJA.

PREPRIČANJA SO KOT PRIZMA SKOZI KATERE VIDIMO SVET.

NE VIDIMO STVARI TAKŠNE KOT SO, AMPAK TAKŠNE KOT SMO MI.

Zavestni in podzavestni um sta dva različna uma, ki sta ločena in imata dve različni funkciji ter se učita na različne načine.

ZAVESTNI UM je kreativen, je razmišljujoč um. Vključuje ustvarjalnost, logiko, učenje, sprejemanje odločitev, moč volje in pozitivno mišljenje.

PODZAVESTNI UM je ustvarjalec naših NAVAD in SE UČI S PONAVLJANJEM, ter ga je TEŽKO SPREMENITI. Naš podzavestni um nadzira vse avtomatske telesne funkcije in je skladovnica naših prepričanj in čustvenih odzivov, priučenih navad in dejanj, obsojanj ter spomina.

Kadar želje našega ZAVESTNEGA UMA nasprotujejo programom našega PODZAVESTNEGA UMA, smo lahko prepričani, da bo v “sporu” zmagal PODZAVESTNI UM.PODZAVESTNI UM deluje kakor samodejni računalniški program, ki ga lahko programiramo ali reprogramiramo. Je programljiv “trdi disk”, v katerega se nalagajo naše življenjske izkušnje.”Preden lahko postanete zavestni morate imeti nekaj, da postanete lahko zavestni. In to je vaš PROGRAM.

PROGRAMI v resnici niso vaši programi, ampak program od mame, očeta, babice, dedka, učitelja,…VSI SMO PROGRAMIRANI.

PODZAVESTNI UM oz. PROGRAM deluje kot SAMODEJNI računalniški program, v katerega se nalagajo naše življenjske izkušnje.

Npr. Če kupite nov IPOD/računalnik in ga prižgete in hočete nekaj delati na njem, nič ne dela. Zakaj? Ker še nisi naložil programov, da bi lahko delali z njimi.

ZAVEST je kreativna misel, zavestna misel uporablja podzavestne programe.

Vendar ne moremo biti kreativni, če nimamo naloženih programov v podzavest. Zato je narava ustvarila človeško bitje, ki v prvih 7 letih svojega življenja, delujejo v tehta stanju. Kar pomeni, da možgani delujejo podzavestjo. To je stanje, ki je povezano z domišljijo. Tehta je praktično hipnoza. Npr. Koliko pravil se mora otrok naučiti v prvih letih življenja, na 1000 pravil. Otroci se ne rabijo učiti, ker so kot video kamere. Opazujejo obnašanje staršev in svoje okolice in si nalagajo programe v podzavest. Ko dosežejo 7 let so lahko zavestni, ker imajo naložene programe. Več kot 70% naloženih programov do 7 leta je škodljivih, uničujočih in samo-sabotažnih, dokazano s strani psihiatrov. To pomeni, da je naša PODZAVEST naložena s PROGRAMI, ki nas NE podpirajo v življenju in NE podpirajo naših želja in sanj.

Naše odzive na okoljske dražljaje upravlja naša naučena percepcija, ki jo imenujemo PREPRIČANJE. Naša PREPRIČANJA delujejo kot filter na fotografskem aparatu in spreminjajo naše videnje sveta.

Zanimivo je to, da so Jezuiti že pred 400 let zapisali: »Dajte nam otroka do 7 leta in do konca življenja bo naš«. Vedeli so za 7 letno programiranje.

Znanost je spoznala, da porabimo 95% za zavestno razmišljanje, kar pomeni da smo 95% na podzavestnih programih (avto –pilot). Zavestni ste samo 5% v celotnem dnevu. Sreča je v zavestnem umu, samo 5% pa ste zavestni. In to ustvari vaše obnašanje, ampak še vedno se 95% obnašate po vaših starih programih.


Bi videli svoje programe? NE, ker kadar ZAVEST deluje, se avtomatično vklopi PODZAVEST in s tem PODZAVESTNI PROGRAMI.

Kako vem, kdaj nisem na programu? Npr. Vsi smo to že doživeli vsaj enkrat v življenju, ko ste bili zaljubljeni. V trenutku, ko se zaljubiš nehaš vrteti svoje podzavestne programe. Postaneš super zdrav in imaš ogromno energije. Spomnite se kako je bilo, ne potrebujete spanja in ne hrane. Ko se zaljubite se počutite, kot da obstaja raj na zemlji. Življenje je lepo in čudovito in ni važno kako slabo je bilo vaše življenje pred tem. Enostavno ste manifestirali raj na zemlji. Tako lahko živite vsak dan.

Kaj pa če reprogramiram podzavest? Če se reprogramiraš za želje in sanje ter spremeniš prepričanja, boš vrtel nov program. Vse izhaja iz tvojega lastnega prepričanja. In tako boš dosegel reprogram tvojega podzavestnega uma. In ko boš ugotovil, da se ti želje in sanje uresničujejo, vrtiš nov program.Kako vidim svoj program? Lahko vidiš vse svoje programe, če samo pogledaš svoje življenje. 95% tvojega življenja je program, to pomeni, da je tvoje življenje tvoj program. Življenje je kot odtis tvojega programa. Za vse kar se moraš močno truditi, da bi v življenju dosegel, tam na tistem področju te tvoj program ne podpira. 

Pogledaš v življenju, če česa nimaš, kar bi si želel in tam imaš naložene programe, ki te sabotirajo.

Pomemben člen razumevanja naših možganov je tudi retikularni aktivacijski sistem in se nahaja na dnu možganskega debla. Retikularni aktivacijski sistem je odgovoren za prejemanje in filtriranje informacij.

POMEMBNO JE, DA SE ZAVEDATE DA RETIKULARNI AKTIVACIJSKI SISTEM IZBERE SAMO TISTE INFORMACIJE, KI SE UJEMAJO Z VAŠIMI PODZAVESTNIMI PREPRIČANJI OZ. VAŠIM PROGRAMOM. TO POMENI, DA KAR NI V VAŠEM PROGRAMU (KAR NI VAŠE PREPRIČANJE V PODZAVSTNEM UMU), NITI NE VIDITE, NITI NE SLIŠITE IN NITI NE ZAZNATE. ČE SI ŽELITE NEKAJ KAR NI NA VAŠEM PROGRAMU TEGA NIKAKOR NE MORETE DOBITI, DOSEČI ALI IMETI. Z DRUGIMI BESEDAMI, TO KAR NI V VAS, NE MORE PRITI DO VAS.

Retikularni aktivacijski sistem pa ima kljub temu napake. Retikularni aktivacijski sistem ne more razlikovati med resničnim in izmišljenim dogodkom oz. realnostjo, kar lahko mi izkoristimo sebi v prid. S pomočjo pozitivnih misli in vizualizacije ustvarimo sliko svojega želenega uspeha, namere in usmerimo pozornost retikularnega aktivacijskega sistema na posamezne zunanje dražljaje, ki vibrirajo s frekvenco naše vizije. Retikularni aktivacijski sistem zazna kot našo vizijo kot pomembno in manifestacija se lahko prične.

DR. BRUCE LIPTON MED DRUGIM PRIPOROČA UPORABO PONOVNE POVEZAVE KOT POMOČ PRI DVIGU ZAVESTI IN VAŠE VIBRACIJE. VEČ O PONOVNI POVEZAVI IN NJENEM DELOVANJU LAHKO PREBERETE NA NAŠI DRUGI INTERNETNI POVEZAVI - www.povezitese.si

Z ljubeznijo,

Sanja