Reference


»Z otroci s posebnimi potrebami  smo lansko leto ob jutranjem vodenem sproščanju prebirali knjigo Rad živim. Hitro so jo sprejeli za svojo. Najprej so poslušali samo kak citat, ki je bil povezan z npr. prijatelji, šolo. Več niso zdržali.  Postopoma smo branje podaljševali in na koncu leta ob vsakem umirjanju prebrali celo knjigo. Otrokom je bila zelo všeč. Marsikdo si je polglasno citiral svoje najljubše verze, ko so prišli na vrsto. Učiteljice smo opazile, da se je dobro izkazala še posebej za tiste učence, ki imajo težave z izražanjem občutkov. Preko ponavljanja jim je knjiga približala različne razloge za veselje do življenja in hvaležnost.« Nika Košmelj, spec. pedagoginja, OŠ Jela Janežiča, Škofja Loka


»Prijatelji deklice Eve s planeta Juno Deklica Eva živi na planetu Juno, kjer ima veliko prijateljev. Nekega dne se odločijo, da bodo pripravili zabavo za žirafo, ki ima rojstni dan. A kako naj to storijo, ne da bi ji izdali skrivnost? Eva se zadnji trenutek domisli odličnega odgovora - žirafi reče, da pripravljajo “praznovanje življenja”. Presenečenje uspe! Žirafa pravi, da je lepo praznovati rojstni dan, če lepše pa bi bilo praznovati življenje prav vsak dan. Zakaj tega ne bi storili tudi mi? Slikanica Sanje Žontar širi pozitivne vrednote, optimizem in veselje. Sporočilo odlično podpirajo preproste, svetle ilustracije Petre Batagelj.« Mag. Maja Črepinšek, revija Moj malček oktober 2017

»Spoznajte deklico Evo s planeta Juno Sanja Žontar, ki je znana po slikanicah s pozitivnimi afirmacijami za otroke (Rada se imam, Rad živim), je ustvarila novo slikanico, ki spodbuja pozitivne misli in ustvarja spodbudno, ljubeče okolje, v katerem otrok raste varen in odprt za vse, kar je dobrega. Preprosta zgodba, ki jo bodo razumeli že majhni otroci, stran za stranjo razgrinja čudoviti planet Juno. »isto mlad je še. Sredi čudežne pokrajine živi le en sam otrok - deklica Eva, ki ji ni nikoli dolgčas, z njo pa je tudi medvedek Puhek... Slikanica je zelo primerna za večerno umirjanje, pa tudi za prvo samostojno branje. Ilustracije Petra Batagelj.« Mag. Maja Črepinšek, revija Moj malček junij 2017


»Veseli smo, da je vnaši zbirki knjigic tudi knjiga RADA SE IMAM. Preprosto čudovita je. Lahko sejo bere kot pesmico, izštevanko ali zgodbico. Otročku čudovito približa njegovotelo, njegove sposobnosti, doživetja. Knjiga pričara krasno druženje naju shčerkico, ko pripovedujeva kako je čudovita in lepa, spodobna in koliko lepegase ji dogaja. Resnično je dober pripomoček, s katerim ustvarjava lepo vzdušje.Začeli smo jo uporabljati kmalu po hčerkinem enem letu. Ker so tudi ilustracijev knjigi zelo lepe so prav vabljive in se lahko poveže z besedilom in sliko.Radi jo uporabljamo. Želimo si še več takih knjig. Hvala.«

Melita Kramar, specialistka zakonske in družinsketerapije

 

»Sanja Žontar je čudovita ženska, avtorica slikanic »Rada se imam« in »Rad živim«. S pisanjem slikanic za otroke veliko prispeva k boljši samopodobi naših otrok, skozi pisanje v svoje slikanice vnaša čudovito, nežno in lepo energijo, zato so tudivse njene slikanice energetsko zelo močno podprte. Knjigi stačudovita izdelka za otroke, imata poseben namen in zagotovo se dotakneta vsakogar, ki ju prebere«.

Elena Sofia Seničar, Intuitivna terapevtka insvetovalka.

 

»Končno ena pozitivnaknjiga! Vsebina knjige je sprožila zelo umirjeno in konstruktivno debate o tem,kako hčerki (4 in 5 let) vidita sami sebe v prihodnosti, počutju, tudi skrbeh.Z zelo velikim zanimanjem sta poslušali vsebino, še raje pa gledata nazorne ilustracije.Ilustracije so zadele bistvo vsebine v knjigi, ker sta si hčerki s pomočjoilustracij zapomnili besedilo. Besedilo je preprosto, ravno prav za otroškaušesa. In zadanejo bistvo. Ob branju sta se hčerki umirili, kar pri nas niobičajno ob prebiranju knjig. Pogosto imata neskončno vprašanj v zvezi zzgodbo, glavnimi junaki, zaključku. Vsebina je v veliko pomoč tudi staršem, kerna nek način otroka pripravi na pogovor o čustvih, občutkih. Pohvalila bi tudinaloge (prostor za ustvarjalno risanje), ki smo jih pridno rešili. Veselimo seše kakšne vaše otroške knjige afirmacij!«.

Andreja in Leon Panjtar,učiteljica športne vzgoje z družino


»Avtorica SanjaŽontar se slovenskim bralcem predstavlja z dvema otroškima slikanicama »Rada se imam« in »Rad živim«, v katerih bralca v prvoosebnem nagovoruvodi v zgodbo skozi rimo, ritmiko in nizom pozitivnih v življenje zazrtihafirmacij. Gre za inovativno besedilo, v katerem skozi utrjevanje ene in istemisli - afirmacije »rada se imam« in »rad živim« bralcu privzgaja pozitivenodnos do sebe. Slikanici lahko prispevata h kakovostnemu druženju otroka zodraslim ob knjigi, saj s svojo interaktivnostjo napotujeta k razmišljanjuo sebi - tako otroka kot odraslega«.

Alja Stvarnik,specialistka zakonske in družinske terapije


»Motivacijskobesedilo in čudovite ilustracije v knjigi Rada se imam, so otroke v skupinivzpodbudile, da so sami poiskali pri sebi lastnosti oz. dogodke, zakaj se imajoradi. Knjigo toplo priporočam!«.

Mirjana Dabic, vzgojiteljica predšolskih otrok

 

»Prijazne Ilustracijeiz otrokovega vsakodnevnega življenja so otroku blizu in ga vabijo kpripovedovanju o stvareh, ki jih počne, kar mu je všeč, o svojih čustvih.Knjiga je lahko iztočnica za spremljanje otrokovih čustvovanj, želja, sanjarijin beleženje v daljšem  časovnem obdobju,kar mu pomaga na poti spoznavanja samega sebe in odkrivanja, kakšno čudovito bitje je«.

Monika, vzgojiteljica predšolskih otrok

 

»Se spomnite tistih časov, ko ste še gledali na svet s čistimi očmi? Tudijaz se težko. Sanjini slikanici vas popeljeta nazaj do otroka v vas, ki ste gapozabili oziroma ga odrivate stran zaradi vsakdanjih skrbi. In ta otrok vamznova pokaže kako zelo, dragocen je ta »trenutek«, ta »zdaj«, ta LJUBEZEN«.

Aleksandra Ilijevski,glasbena skupina PLIŠ

 

»Draga Sanja! V tebi je veliko poslanstvo - spomniti ljudi, zakaj smoprišli na ta svet. O čemu sanjajo prav vsi ljudje na tem planetu? Da ljubimo insmo ljubljeni. A najpomembnejša oseba v našem življenju sem JAZ. Oseba, kateronaj najbolj ljubimo, celo življenje. Šola nas premalo uči o tako pomembnihstvareh. Zato so še toliko bolj dobrodošli tvoji dve prečudoviti knjigi oljubezni. Kako globoka in pomembna sporočila vsebujejo! Vsaka stran knjigeizžareva energijo ljubezni, mojstrsko se prepletata globina teksta in prisrčnailustracija. Obenem pa se tudi staršem odpira srce, ko skupaj z otrokom listajopo knjigi«.

Majda ZabukovecBrčvak, Hram modrosti SAIRAMA


»Zavod Odprto srce kotneprofitna organizacija deluje na področju svetovanja, izobraževanja in razvojakreativnosti. Posebna pozornost je namenjena najmlajšim z izdajanjem knjig zaspodbujanje razvoja. Takšni sta tudi predstavljeni dve, ki se bosta zafirmacijami, drobnimi pozitivnimi mislimi v rimanih oblikah, otrokom šeposebno prikupili. V knjižici Rad živim spremljamo fantka, ki našteva razloge,zakaj rad živi, in sicer ker se ničesar ne boji, ker se sanjati uči, ker sevsak dan šole veseli,...V knjižici Rada se imam pa nas vodi deklica, ki seveseli, ker obleči se zna, ker se smeji in kakšno smešno stvarnaredi....Slikanici, ki sta namenjeni predvsem otrokom med 2. in 8. letomstarosti, s kratkimi pozitivnimi stavki odganjata negativne misli in otrokeučita sprejeti se prav takšne, kot so. Knjigi dodatno obogatijo še pisaneilustracije Eve Zver in prazen prostor za ustvarjalno risanje, ki bo malčkespodbudil, da tudi sami v roke vzamejo barvice«.

Vanja Jazbec, revijaBukla marec 2016


»Rada se imam....Prikupnaslikanica sugestivno, v prvi osebi, pripoveduje, zakaj vse se ima otrok rad -rad ima svoje telo, nogice in rokice, čeprav so včasih nagajive, rad se ima,ker se igra, ker nariše risbico očku in mamici, ker obriše solzico sestrici,ker kdaj naredi kaj smešnega, ker čofota po lužah, pa tudi, kadar kdaj česa nezna. Namen rimanega besedila je ustvarjanje pozitivnih informacij o sebi.Pomembno je, da si otrok ustvari o sebi pozitivno podobo in da se nauči, kakojo vsakodnevno utrjevati. Besedilo in ilustracije sta zato namerno preprosta -slikanico bodo razumeli že otroci od drugega leta dalje. Zaradi velikihtiskanih črk je primerna tudi za prve vaje v branju«.

Mag. Maja Črepinšek,revija Moj malček marec 2016

 

»Rad živim....Slikanica v rimah nagovarja otroke od drugega letadalje. Gre za naštevanje, zakaj vse otrok rad živi: ker se veseli vsakegadneva, ker se vsak dan nauči kaj novega, ker se ničesar ne boji, ker ga ni sramjoka, ker ga ima mamica rada, ker se očka z njim igra....To so pozitivneafirmacije, ljubeče in spodbudne misli, ki bi si jih že otroci morali povedatičim večkrat, čim pogosteje. Sebi potiho in vsem drugim naglas. Pozitivnomišljenje osrečuje tistega, ki ima lepe misli, izrečene pozitivne misli pa tudivse v okolici. Otroku zelo koristi, če ga naučimo, da afirmacije čim prejponotranji! Slikanico je preprosto, toda učinkovito ilustrirala Eva Zver, nakoncu pa je prostor tudi za otrokove risbe«.

Mag. Maja Črepinšek,revija Moj malček marec 2016