Podjetja

DELAVNICE ZA PODJETJA

Naložba v izobraževanje in usposabljanje je najboljša investicija za uspešno prihodnost podjetja. Vsak menedžer se mora zavedati, da izobraževanje ni strošek, marveč dobra naložba. Podjetja, ki veliko vlagajo v izobraževanje zaposlenih imajo zelo veliko konkurenčno prednost. Znanje je nekaj, kar nam nihče ne more vzeti, kar pomeni, da je znanje zaposlenih pravzaprav nujna potreba. Potrebno je poudariti, da zaposleni potrebujejo poleg strokovnega znanja tudi znanja, ki jim pomagajo premagovati stres, dvigniti kreativnost in priti do uspeha.

Strokovnjaki na področju razvijanja podjetij prihodnosti so zapisali, da je temelj podjetja dobro počutje njegovih zaposlenih.

Ste se kdaj vprašali, zakaj sta kreativnost in uspeh tako težavna z vidika posameznika ali iz vidika podjetja? Kaj potrebuje posameznik, da deluje bolje in je uspešen, brez stresa? Kaj potrebuje podjetje za uspeh? So vaši zaposleni srečni in se počutijo dobro?

Bistvo premagovanja stresa, dviga kreativnosti in uspeha je v spremembi, v drugačnosti. Je v tem, da delaš ali se vsaj trudiš delati nekaj drugače, kot si delal do sedaj. Preživitveni nagon možganov pa skuša na več načinov preprečiti to tveganje, za katerega se samo zdi, kot napredek ali uspeh. Možgani lahko v tem zaznajo, da gre za past ali prevaro. Varnost je v vzorcih oz. prepričanjih, ponavljanju tistega, kar te je ohranilo živega včeraj. Zato vedno znova in znova delujemo po programu (naših prepričanjih), nad katerim pa nimamo nobene kontrole, večinoma se programa niti ne zavedamo. Prav to pa je razlog, da težko premagamo kronični stres in začnemo živeti svoje sanje, ter tako pripomoremo k naši uspešnosti in uspešnosti podjetja.


Kreativnost in uspeh danes naletita na dva večja problema:

Notranjega

- možgani in um, se presega z zavedanjem vzorcev oz. prepričanj (programov) in s tehnikami, ki kreativnost in uspeh omogočajo,

- srce in čustva (občutki), ki na energetski ravni povzročajo blokade, da posameznik ne more napredovati in je v kroničnem stresu. Gre za harmonijo delovanja med možgani in srcem oz. umom in čustvi.

Vsak posameznik naj bi stremel k skladnosti delovanja možganov in srca, tako lahko deluje v harmoniji, optimalno, v svoje najvišje dobro in brez stresa. Takšen posameznik je srečen in zadovoljen s svojim življenjem, kar pa posledično vpliva na kreativnost in uspešnost, ki jo posameznik prinese v podjetje.

Zunanjega

- vpliv okolja na posameznika tako v podjetju kot doma. Ljudje so danes preobremenjeni s poplavo informacij, produktov, ljudi, mrež in specifičnih znanj, ter so ves dan pod stresom. Na žalost je stres zvesti spremljevalec sodobnega človeka. Današnja podjetja so generator napetosti, znano je, da v podjetju stres občutijo vsi, tako delojemalci kot delodajalci. Stres vpliva na naše počutje, zdravje, spanec in medsebojne odnose. Najbolj pa napade človekovo kreativnost in sposobnost doseganja uspeha oz. dobrega dela.

Ljudje danes drvimo skozi življenje z hitrim tempom in poskušamo stlačiti čim več aktivnosti v naš že tako natrpan urnik. Kadar smo nenehno izpostavljeni mnogim vsakdanjim in ponavljajočim se stresorjem, kot so prenatrpani urniki, kronično pomanjkanje spanca, gost promet, hrup, finančne stiske, bolezni, ljubezenske težave, stresno delovno mesto, nasilje v družini in podobno, postane stres kroničen. Mnogi so dnevno izpostavljeni večji količini stresa, kot ga je telo sposobno tolerirati.

Takšen stres, ki je del našega vsakdana in prevzame kronično obliko, je najnevarnejši za naše zdravje in lahko vodi, poleg splošnega zmanjšanja kvalitete življenja, nižje produktivnosti, slabšega fokusa, nesposobnosti za učenje, depresije, jeze, strahu in sovražnosti do drugih, tudi do uničujočih in samosabotažnih vedenj, ki pa škodujejo posameznikom in prav tako podjetju.

Da nam stres ne bi škodil na čustveni, psihološki in fizični ravni, se moramo naučiti torej bolje sproščati napetosti, ki nam povzročajo stres. Stremeti moramo k sprostitvi. Sproščeni ljudje so srečni in v življenju dosegajo boljše rezultate. Pomislite, kaj vam povzroča največ stresa in kako bi lahko organizirali svoje delo in življenje, da bi stres pozdravili oz. korenito spremenili sebe. Morda je za uspeh potrebno le, da začnete spoznavati sebe in svoje delovanje (vaša prepričanja) ter se naučite bolje komunicirati s seboj.

Predstavljajte si, da bi vaši zaposleni izžarevali magnetno privlačnost in uživali v svojem vsakdanjem delu. Predstavljajte si, da bi vse stresne situacije reševali po mirni poti. Predstavljajte si, da bi s sodelavci in nadrejenimi, bili v dobrih odnosih in sodelovanju. Predstavljajte si, da bi dejansko bolje opravljali svoje delo in lažje dosegali zastavljene cilje. Predstavljajte si, da bi se pozitivna energija širila po celotnem kolektivu. Predstavljajte si, da ne bi bilo več pritoževanja nad delom in sodelavci. Predstavljajte si, da bi vsi zaposleni v podjetju sodelovali in se povezovali k skupnemu cilju, USPEHU PODJETJA. To niso sanje, to lahko postane vaša resničnost.


KER JE NAJBOLJ POMEMBNO, DA RAZUMEMO KAKO DELUJEMO IN ZAKAJ, VAM V NADALJEVANJU PODAJAM RAZLAGO.

1. VZROK IN BLOKADE

Zagotovo ste opazili, da vas stres blokira, da kvari odnose, ker ste napeti, živčni, zaprti in negativni. Pogost stres in prepolna glava povzročita cel kup bolezni, na koncu pa načne še vašo samozavest, uniči zagon in strast. Slaba volja in jeza še nikoli ni služila prodaji, promociji, predstavitvi uslug, kreativnosti in uspehu. Prav zato je pomembno, da se zavedamo kaj se podi po naši glavi, kaj razmišljamo, kadar smo dobre volje in kaj razmišljamo, kadar smo slabe volje.

Povprečna oseba ima na dan 60.000 misli, 95 odstotkov misli je enakih tistim od včeraj, pri čemer je, kar 80 odstotkov teh misli negativnih, samouničujočih in samosabotažnih, ter ne podpirajo vaših želja in sanj, dokazano s strani psihiatrov.

»Niste to, kar mislite da ste, temveč to, kar mislite« Elizabeth Towne

Misli nas spravljajo v stres, ker:

- možgani razmišljajo preveč,

- možgani vidijo le delček realnosti (ne vidimo celote),

- možgani vidijo samo tisto, kar verjamejo,

- možgani imajo radi, kar poznajo,

- možgani hočejo, da ti je lepo, zato se izogibajo bolečini,

- možgani naredijo točno tisto, kar mislijo, da želite,

- možgani verjamejo vsem neresnicam, ki jih govorite in mislite.

Če ste pozorno prebrali zgoraj naštete dejavnike, zakaj nas misli spravljajo v stres, lahko ugotovite, da se ljudje zaradi načina delovanja naših možganov vrtimo v začaranem krogu našega delovanja in se tako težko premaknemo naprej ter spremenimo. Dobro je vedeti tudi, da imamo v možganih retikularni aktivacijski sistem, ki se nahaja na dnu možganskega debla. Retikularni aktivacijski sistem je odgovoren za prejemanje in filtriranje informacij. Njegova naloga pa je v tem, da se »odloča«, ali je informacijo treba poslati v zavedni ali nezavedni del možganov in/ali bo informacija iz okolja sploh prišla do nas. Retikularni aktivacijski sistem ima vlogo, da sprejme in označi tiste informacije, ki so za nas pomembne ter nujne za preživetje.

Pomembno je, da se zavedate, da RETIKULARNI AKTIVACIJSKI SISTEM izbere samo tiste informacije, ki se ujemajo z vašimi podzavestnimi prepričanji oz. vašim programom.

TO POMENI, DA KAR NI V VAS, NE MORE PRITI DO VAS.


2. REŠITEV IN POT DO NOVIH IDEJ

Kako torej priti do nove ideje, rešitve, kreativnega momenta in uspeha? Kako premagati stres?

Se vam je že kdaj zgodilo, da ste najboljšo idejo dobili zvečer, v postelji, pod tušem, zjutraj, nepričakovano, ko ste delali čisto nekaj drugega? Trenutki brez stresa, kajne?

Tehnike sprostitve vam s posebnimi prilagojenim programi omogočajo, da regulirate njegove učinke tudi na delovnem mestu. Kdo si ob tem tempu, zahtevah in pritiskih lahko privošči, da bo čakal na večer ali vikend?

Kljub temu, da ustaljeni pristopi k uravnavanju stresa že dolgo poznajo npr. avtogeni trening, NLP, hipnozo,…, jih napredni posamezniki in organizacije po svetu že dolgo kombinirajo z različnimi prilagojenimi programi meditacije, ki so zelo zahodnjaški. Njihova kombinacija prinaša najbolj učinkovito sprostitev kratko- in dolgoročno. Odpira duhovne potenciale, vas dela bolj človeške in zavedne. Odklonilen odnos in skeptičnost tokrat ozavestite z zgornjimi razlogi blokad in dopustite možnost, da je to eden tistih elementov, ki doda piko na I v prednosti.

Trening ZAVESTNEGA USTVARJANJA IZ SRCA je znanstveno potrjena metoda za ustvarjanje »vrhunsko osredotočenje stanja uma« in aktivacijo »možganskih centrov genijev«. Je način za doseganje povišanja stanja zavesti, koncentracije in usmerjene pozornosti. Deluje anti – stresno. Je idealna za uporabo pred sestanki, predstavitvami, prodajnimi nastopi, pomembnimi/težkimi pogovori, da se umirimo, zberemo in smo polno prisotni ter da reprogramiramo svoj podzavestni um s poklicnimi in osebnimi cilji. Uporablja se tudi za reševanje problemov ter kot meditacija za počitek in obnavljanje moči. Z treningom ZAVESTNEGA USTVARJANJA IZ SRCA lahko reprogramiramo svoj um in telo ter s tem ustvarimo nove ravni uspeha.

Glavni vzroki uporabe treninga:

1. Za reprogramiranje svojega podzavestnega uma z novimi močnejšimi prepričanji in cilji,

2. Za doseganje povišanja stanja zavedanja, koncentracije in osredotočenosti na sestankih, predstavitvah,…

3. Za usklajeno delovanje uma in srca, tako dosežemo skladnost in harmonijo na nivoju uma, čustev in telesa, da lahko delujemo optimalno,

4. Za reševanje problemov, konfliktov, v ključnih trenutkih preko dneva, lažje vidimo več pozitivnih rešitev,

5. Za umiritev uma, obnavljanje moči, jasnost misli, izboljšanje počutja, dobrega zdravja kot anti – stresni program,

6. Za magnetno privlačnost, ki nam odpira vrata do uspeha pri prodaji produktov in storitev.

Naše srce je gonilna sila tega procesa.

Naše srce in možgani konstantno pošiljajo signale eden drugemu in občutki hvaležnosti, spoštovanja, cenjenja, prijaznosti, sočutja,ljubezni,.... direktno aktivirajo naše frontalne režnje, najbolj razvit del naših možganov. Frontalni režnji so kot dirigent simfonije, ki umiri področja možganov, ki imajo opravka s telesnimi občutki in čustvenimi reakcijami.

Na takšen način umirimo um (naše misli) in posledično telo, tako lahko reprogramiramo um za nove cilje in naša nova prepričanja, ustvarimo nove nevronske povezave, z lahkoto pridemo do rešitev problema, smo bolj kreativni in vidimo življenje v bolj pozitivni luči, predvsem pa smo bolj umirjeni in fokusirani na naše delo. Stres pa se počasi odmika od našega vsakdana in kmalu za nas postane samo še »bled spomin«. Uspeh pa je potem takem le posledica posameznikovega optimalnega stanja.

Vsak podjetnik, vodja in poslovni vizionar ve, da so naslednji elementi ključni za obstoj organizacije na trgu:

- JASNOST IN FOKUS

Rek, da je tišina mati kreativnosti, napeljuje na utišanje uma. Ne samo, da s tem omogočite dostop do ideje, stresu odvzamete moč in sprostite celo telo. Prepolna glava povzroča stres, kar pa potrebujete vi, je jasnost, tišina, mir v glavi, prostor za rojstvo novega, drugačnega. Včasih ta moment lahko pride med tušem, tekom, pred spanjem ali zbujanjem. Vse to so spontani trenutki, ko se glava za trenutek izklopi. »Aha« trenutke se lahko naučimo po želji generirati. Naučiti se moramo obvladati stres in izprazniti preobremenjeno ter prepolno glavo. Na tak način se »odpremo« in naredimo prostor za drugo, novo.

- VEČJA LOJALNOST ZAPOSLENIH

Zaposleni s tem, ko vodstvo z uvedbo anti-stresnih programov pokaže, da jim ni vseeno za njihov stres, pokažejo večjo lojalnost. V podjetju bodo ostali dalj časa, delali bodo boljše in več. Z uspehom podjetja se bodo neposredno povezali.

- BOLJŠA KOMUNIKACIJA V PODJETJU

Jasna glava izraža jasne misli. Efektivna komunikacija med upravo in zaposlenimi je ključna za tekoče vodenja vsakega posla.

- MANJŠA ODSOTNOST ZARADI BOLEZNI

Stres povzroča slab in kratek spanec, težave s krvnim tlakom, depresije, zaradi mešanice hormonov, ki aktivirajo pripravljenost za »beg«, uničuje imunski sistem, povzroča težave z želodcem, prebavo in migrenami. Ljudje zaradi sindroma izgorelosti ostajajo doma. Bolniška odsotnost je za podjetje previsoka cena.

- POVEČANA PRODUKTIVNOST

Tehnike sprostitve, še posebej prilagojene meditacije, dokazano vedno izboljšajo produktivnost. Zaposlenim torej pomagate, da uravnotežijo stres učinkovito. S tem se bolj jasno osredotočijo na svoje cilje in cilje celotne organizacije. Z manj stresa izboljšamo tudi komunikacijo v podjetju. Ko na tak način pristopimo k ljudem, ki so največji kapital v podjetju, je večji dobiček logična posledica.


3. TRENING ZAVESTNEGA USTVARJANJA IZ SRCA

Odgovornost in ljubezen do samega sebe. Spremeni sebe in spremenil boš svet.

»VČERAJ SEM BIL BISTER, ZATO SEM HOTEL SPREMENITI SVET. DANES SEM MODER, ZATO SPREMINJAM SEBE«. RUMI

TRENING vsebujejo 5 MODULOV.

Vsak od 5-ih modulov vsebuje predavanje, praktične vaje in meditacije. Trajanje posameznega modula približno 3 ure. Trening se priporoča 1 krat na teden. Trajanje modulov 5 tednov. Priporoča se do maksimalno 10 udeležencev na posamezni trening, zaradi bolj učinkovitega dela s posamezniki.

Za vsako podjetje posebej pripravimo načrt treninga/izobraževanja in seveda ustrezno ponudbo.

ZA VAS SMO POLEG TRENINGA ZAVESTNEGA USTVARJANJA IZ SRCA PRIPRAVILI TUDI:

1. PREDSTAVITVENI TRENING – Predstavitveni trening traja približno 1 uro. Na predstavitvenem treningu vam pripravimo kratko predavanje, vaje in meditacijo. Tako, da lahko dobite občutek kako naj bi TRENING ZAVESTNEGA USTVARJANJA IZ SRCA izgledal.

2. OBNOVITVENI TRENING – Obnovitveni trening traja približno 3 ure. Na obnovitvenem treningu bomo ponovili vaje in tehnike ter obnovili znanje, ki smo se ga naučili na TRENINGU ZAVESTNEGA USTVARJANJA IZ SRCA.

4. KOMU JE NAMENJEN TRENING ZAVESTNEGA USTVARJANJA IZ SRCA

»LJUDJE BODO POZABILI, KAJ STE GOVORILI, LJUDJE BODO POZABILI, KAJ STE NAREDILI, VENDAR NE BODO POZABILI, KAKO SO SE V VAŠI DRUŽBI POČUTILI. « Maya Angelou

Če se vaše podjetje ukvarja s prodajo in ponudbo raznih produktov, dejavnosti, uslug in storitev, so vaši zaposleni v stiku s kupci, potencialnimi strankami, ali samo želite vašim zaposlenim pomagati odpraviti stres, potem je takšen TRENING ZAVESTNEGA USTVARJA IZ SRCA pravi za vas.


VSE JE ENERGIJA

Vas in vaše zaposlene naučimo kako lahko z svojo lastno energijo in z močjo misli postanejo magnet za kupce in stranke, ter kako lahko dosegajo tudi druge dobre delovne rezultate. Naučimo jih obvladati stres in zavestnega delovanja iz srca s pomočjo kontrole misli. Energija človeka ni nič drugega kot skupek naših misli in čustev. Predvsem tistih, ki jih ne pokažemo in se jih ne zavedamo, ter mislimo, da so skrite. Vedeti morate, da se energija človeka zazna ali mi to želimo ali ne.

Npr. spomnite se ko ste neko osebo, ki je stopila skozi vrata v pisarno prvič videli in ste si že ustvarili mnenje o njej, čeprav še niti ni spregovorila. Podzavestno ste začutili njeno energijo in jo takoj opredelili glede na vaše občutke. Potem pa ko je oseba spregovorila, ste potrdili vaše občutke, npr. sej sem vedela, da bo ta nova sodelavka tečna, sem takoj začutila. Ne glede na to kaj človek počne, govori ali dela, imamo o njem svoje mnenje, ker začutimo njegovo energijo. Vsi ti procesi pa se dogajajo nezavedno. Zato je tako pomembno, da spoznamo sebe in svoje delovanje, ter svoja podzavestna prepričanja oz. programe. Kadar delujemo harmonično in usklajeno sami s seboj bo tudi naša energija dobra, tako se boste sami dobro počutili v svoji koži in tudi stranke ali kupci se bodo dobro počutile v vaši bližini.

Zavedati se morate, da v prvi vrsti prodajate sebe in svojo lastno energijo, šele nato produkt ali storitev podjetja. Podjetje lahko na trgu ponuja še tako fantastičen izdelek, ki pa ga zaradi zaposlenih, ki imajo slabo energijo in nobene magnetne privlačnosti, ne bo uspel prodati na trgu v takšni meri kot želi. Da bi lažje pridobili kupce ali stranke, ne potrebujete manipulacij ali metod obvladovanja njihove osebnosti, ampak je potrebno spremeniti sebe in s tem svojo energijo.

Kadar je naša energija pozitivna in nabita z vibracijami sreče, dobre volje, veselja, radosti, strasti in miru, postanemo magnet in k sebi privlačimo ljudi, dogodke, dejanja, za katere smo prej mislili, da so nemogoči. K sebi začnemo privabljati čudeže!

Če vas pokliče srce smo mi tu za vas, da vam pomagamo ustvarjati čudeže!

Veselim se sodelovanja z vami!

Več informacij lahko pridobite na GSM: 040 55 44 31 ali mail: zavododprtosrce@gmail.com.


ZAHVALA

 

»Spoštovana ga. Sanja Žontar, V imenu Vista zavarovanje d.o.o in osebno mojem imenu, se vam želim iskreno zahvaliti za izobraževanje oz. TRENING ZAVESTNEGA USTVARJANJA IZ SRCA preko Zavoda Odprto srce. Odziv je bil s strani zaposlenih neverjeten in veseli smo, da smo z vašo pomočjo prisotnim pričarali nepozabne dopoldneve. Veselimo se tudi prihodnjega sodelovanja z vami in vam želimo veliko uspehov na vaši poslovni poti.« Marko Rogelj, direktor Vista zavarovanje d.o.o.